Als je je gaat oriënteren op een nieuwe vloer, denk dan ook eens aan massief houten vloeren. Van deze houten vloeren zul je veel en lang plezier hebben. En in veel gevallen gaat zelfs je energierekening naar beneden, dit heeft natuurlijk te maken met een goede isolatie. Houten vloeren zijn er in alle soorten. Van heel licht grenen tot bijna zwart teakhout. En natuurlijk alles wat daar tussen zit. Er is dus ongetwijfeld een houten vloer te koop die bij jouw ideaalplaatje past. Want houten vloeren leg je doorgaans niet iedere paar jaar. Je moet dus een beslissing nemen waar je ook de komende jaren blij mee bent. Dat is lang niet altijd makkelijk!

Houten vloeren voor ieder interieur

Er zijn zo verschrikkelijk veel verschillende houten vloeren te koop, dat je er altijd wel eentje vindt die precies past in jouw interieur. En dat is natuurlijk belangrijk. Je interieur staat of valt met de juiste vloer. Een vloer is ook vaak het uitgangspunt voor de rest van je interieur. Zeker wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Als je gaat verhuizen en je neemt je meubels mee, dan kan het kiezen van houten vloeren nog best een puntje zijn. Je wilt dat de vloer past bij het nieuwe huis én bij je oude meubels. Dat is wat we een uitdaging noemen. Maar ook in dit geval is er vast een houten vloer die bij jou past.
Houten vloeren

Houten vloeren zijn lekker warm

In tegenstelling tot plavuizen of zelfs beton zijn houten vloeren heerlijk warm aan je voeten. Ook zonder dat de vloerverwarming aan staat. Dat kan je enorm schelen in de stookkosten. Als je dan ook nog eens de perfecte ondervloer legt, gaat het je zéker veel geld schelen qua stookkosten. Je kunt dan gewoon op je sokken (eventueel met anti-slip) door je huis lopen. Heerlijk!

Houten vloeren, de keuze is reuze

Omdat een houten vloer toch best een investering kan zijn, is het goed om goed om je heen te blijven kijken. Kijk vooral ook bij online-aanbieders zoals die bovenaan deze pagina. Je kunt daar rustig reviews van andere vloerenleggers lezen. Zo voel je online alvast even of het bedrijf bij je past. Natuurlijk ga je ook in “echte” winkels kijken en voelen aan vloeren. Maar online bestellen blijft altijd een optie. Een optie die in veel gevallen nog goedkoper is ook. En je krijgt evengoed heel veel handige en praktische adviezen.