Soms kom je binnen in de hal en liggen de schoenen van jan en alleman door de hele hal geslingerd. Wanneer dit het probleem is bij jou in de hal dan heb ik de oplossing voor jou. Je hebt een schoenenkast nodig! Een schoenenkast kan niet alleen handig zijn, nee het kan ook deel uit maken van het interieur.

Schoenenkasten in allerlei soorten vormen en maten

Er zijn schoenenkasten in allerlei vormen en maten. Er zijn zoveel verschillende, dat je waarschijnlijk jouw favoriete schoenenkast nog niet hebt gevonden. Wie weet vind je die wel na het lezen van deze blog. Schoenenkasten zijn er en hoge formaten en in lage formaten. Ook zijn er schoenenkasten die juist heel lang zijn in de breedte en laag in de hoogte. Doordat er zo veel verschillende formaten zijn, zal je altijd een schoenenkast vinden dat bij jou in de hal past.

Een schoenenkast kan je ook heel goed combineren met een ander element dat je vaak in de hal hebt staan. Denk dat bijvoorbeeld aan een kapstok. Er zijn meerder soorten kasten waarin je schoenen en jassen kan opbergen. Zo heb je een mooi meubelstuk in één. Wat je ook kan doen is natuurlijk een bij je kapstok een passende kast voor de schoenen vinden. Op die manier heb je twee meubels in de gang staan die mooi bij elkaar passen. Wanneer je twee meubels hebt kan je ook al en toe wat wisselen in de hal. Zo kan je altijd een soort van nieuw interieur creëren.

De grootte van de kast hangt af van het aantal schoenen dat het huishouden heeft. Wanneer je een klein aantal schoenen in huis hebt, kan je een kleine kast nemen waarin al je schoenen passen. Is je huishouden groot en liggen er veel schoenen in huis? Overweeg dan een redelijk grote kast voor alle schoenen. Mocht je niet een enorme kast in de hal willen hebben, overweeg dan oom een kleine variant in de hal te plaatsen en een twee schoenenkast in de bijkeuken of schuur. Op deze manier zijn alle schoenen toch opgeruimd maar staat er niet een grote kast in de hal.

Waar in de hal komt de schoenenkast?

Het plaatsen van de schoenenkast in de hal kan een moeilijk klus zijn. Het moet natuurlijk wel passen, en zeker niet in de weg staan. Daarom is het verstandig om eerst een plattegrondje te tekenen waar het beste in de hal kan staan. Zo is het niet slim om de schoenenkast achter de deur te zetten, op deze manier kan de kast en de deur beschadigd raken. De plek waar het ook niet slim is om de schoenenkast te plaatsen is tegenover een openslaande deur. Wanneer de deur dan naar de schoenenkast openstaat, is er bijna geen doorgang in de hal zelf. Daarom is het altijd goed om een schoenenkast tegen een wand aan te plaatsen wanneer er niets tegenover staat. Op deze manier houd je altijd voldoende doorgang in de hal.