inrichten-huis-online.nl

Hoe hou je je zaak hygiënisch?

Iedereen heeft een ander huishouden en maakt schoon op zijn eigen manier. Als je een eigen zaak hebt en dus naast je huis ook je pand nog schoon moet houden, zal je soms even niet weten waar je de tijd vandaan moet halen om te gaan schoonmaken. Toch moet het echt gebeuren. Als er klanten jouw pand binnen komen en het is niet goed schoon, is dit ontzettend onprofessioneel. Daarbij heb je ook medewerkers en voor hun is het ook van groot belang om in een hygiënische werkomgeving te kunnen werken. Wij geven je daarom wat tips hoe je dit goed onderhoudt! 

Schema

Wat erg belangrijk is als je meerdere huishoudens hebt, is het maken van een schema. Schrijf je schema zo uitgebreid mogelijk uit. Zorg ervoor dat je elke dag vaste taken hebt in elk huishouden. Je kunt er ook voor kiezen om 2 hele dagen ervoor uit te trekken, maar als je fulltime werkt zal dit juist tijdrovend zijn. Je kan natuurlijk ook voor kiezen om thuis je huis in het weekend aan te pakken en op de zaak door de weeks verdelen. Als je elke dag een taak hebt, eist dat niet gelijk een hele middag of een aantal uur op. Je moet je schoonmaaktaken juist zo efficiënt mogelijk indelen zodat je er geen last van hebt en het ook geen last wordt. Als je er op een gegeven moment echt geen tijd meer voor hebt of je raakt er ontzettend gestrest van, kijk dan naar de mogelijkheden voor een schoonmaker. Je eigen werk moet er ook niet onder gaan leiden. 

Taken verdelen

Wat je ook vaak ziet bij bedrijven is een schoonmaakschema. Elke dag of elke week krijgt iemand van je personeel alle schoonmaaktaken op zich en dat wisselt dan telkens af. Als je ervoor zorgt dat dit schema ergens op de muur hangt bij binnenkomst kan er nooit overheen gekeken worden en worden de taken eerlijk verdeeld.

Afval weggooien

Het afval moet uiteraard ook weggegooid worden. Vaak heb je in winkelstraten bepaalde punten waar je als ondernemer elke dag je afval naartoe kan brengen, maar dat moet je dan niet vergeten. Anders gaat de boel stinken en dat wil je niet. Waar je je ook in kan verdiepen zijn afvalcontainers. Bij het huren van afvalcontainers hoef je zelf niet meer om te kijken naar je afval en wordt het opgehaald en weggebracht voor je. Je huurt een vuilcontainer en elke week wordt deze vuilcontainer voor je opgehaald en weggebracht.

Mobiele versie afsluiten