inrichten-huis-online.nl

Een indeling voor je kleine badkamer

Als je weinig ruimte hebt, is daar helemaal niets geks aan. Dat je weinig ruimte hebt komt namelijk tegenwoordig veel voor. Waar men vroeger nog van één salaris als kruidenier of schoenenpoetser een heel gezin kon onderhouden en een mooi huis kon betalen, is dat u vrijwel onmogelijk. Je hebt daarom al snel te kampen met kleine ruimtes. Het kan dan voelen alsof je snel een uitdaging hebt; je moet namelijk met weinig ruimte toch alles zien te laten passen. Ook wil je gee benauwd gevoel in de ruimte. Claustrofobie is geen pretje en dit dienen we dus te vermijden. Dit gaan we dan ook doen. We gaan je in deze blog namelijk vertellen hoe je een indeling maakt voor je kleine badkamer. Het is niet moeilijk, maar je zult alleen even onze tips moeten opvolgen. Nadat je weet wat je te wachten staat is het geen uitdaging meer, succes!

Wc

De eerste factor die we gaan bespreken is de wc. De wc is namelijk tegenwoordig een essentieel element in de badkamer. Vrijwel iedereen heeft een wc in de badkamer en dat is vrij logisch, het is namelijk zeer fijn om over te beschikken. Een grote wc dien je te vermijden en je kunt beter kiezen voor een hang wc kopen. Zo heb je veel meer ruimte en bij voorkeur doe je dit ook in de hoek. In de hoek valt het niet zo op en door het hangende element zul je er minder last van hebben. De ruimte wordt meteen een stuk ruimtelijker. 

Douche

Als je een badkamer hebt mag een douche hier natuurlijk niet ontbreken. De douche moet voldoende groot zijn om je in te kunnen bewegen, maar het mag natuurlijk ook niet te groot zijn. Een inloopdouche kun je wel afschrijven, maar een douchecabine met doorzichtige wanden is wel aan te raden. Hier een badkamer plankje in installeren is ook een goed idee, zo heb je meteen wat opbergruimte en ziet alles er niet zo rommelig uit. 

Wastafel

In je badkamer hoort natuurlijk ook een wastafel. Een wastafel is essentieel, maar neemt veel ruimte in beslag. Ga daarom voor een wastafel in lichte kleuren en voor een enkele, geen dubbele. Zo ben je al veel minder ruimte kwijt en kun je beter uit de voeten in je badkamer. 

 

Mobiele versie afsluiten